Agenda

Brocantes

In het seizoen zijn er elk weekend in de dorpjes diverse brocantes te bezoeken.

Het aanbod vind je hier: https://www.brocantesennivernais.com/

Juni

Het 1e weekend van juni: Het straattheaterfestival “Les petites Rêves (de kleine dromen) in Brinon-sur-Beuvron (6 km van Logement Champallement),  met muziek, theater, cabaret en dans.

Juli

1e zondag in juli: Brocante in Champallement. De brocante is natuurlijk meer dan een 2e hands markt, het is vooral een ontmoeting met de bewoners van het dorpje. De dorpsbewoners zorgen met elkaar voor een gezellige lunch. Gerben heeft het afgelopen jaar de hele dag de patat staan bakken!

"Quatorze juillet" in Champallement. Dit belangrijkste nationale feest, de viering van de Franse revolutie in 1789, is een ouderwets gezellig dorpsfeest. Op het dorpsplein wordt ’s avonds met elkaar, aan lange eettafels, uitgebreid gegeten en gedanst en er is een klein siervuurwerk.

Laatste weekend in juli: Festival “Chemin des arts” in Soffin (7,5 km van Logement Champallement) met verschillende workshops: drama, tekenen, schilderen, yoga

Augustus

Begin augustus: Het Bach Ensemble Amsterdam in het kerkje van Champallement. Dit is een waar feest waar het Ensemble een heel divers spektakel opvoert van opera en oude muziek tot koormuziek en natuurlijk veel Bach. De dorpskerk opent hiervoor speciaal haar deuren en na afloop heffen we met elkaar het glas op het dorpsplein. Hoe leuk is dit!