Avondmaaltijd: Table d'hôtes

Wij serveren een aantal dagen per week op aanvraag ’s avonds om 19.00/19.30 uur een vegetarische maaltijd. Onze maaltijd bestaat uit 3 gangen, een glas wijn en koffie of thee. We hebben plek voor 6 personen. Ook gasten van de gite zijn welkom.

“We hebben genoten van jullie kookkunsten  en gesprekken aan tafel op het terras.”(Toon en Saskia)

“Vooral de leuke gesprekken die wij hadden met jullie en de verschillende gasten, zullen wij niet snel vergeten!” (Ruud en Anneke)

We koken zoveel mogelijk met groenten en kruiden uit onze eigen moes- en kruidentuin.  Het weer bepaalt of we in de eetkamer of buiten op het terras eten.

Elektrische fietsen

Wij verhuren 2 uitstekende elektrische fietsen (merk Cube) om te fietsen door het heuveleachtige gebied van de Nièvre met zijn vele vergezichten. Er is ook een fietsendrager beschikbaar om te bevestigen op de eigen trekhaak.

“Een extra leuke service vonden wij de elektrische fietsverhuur, inclusief de uitgezette routes door de prachtige omgeving.” (Hieke, Jeannette, Marianne)

De Nièvre leent zich, door het weinige verkeer bij uitstek om te fietsen of te wielrennen over smalle landelijke C-weggetjes van dorpje naar dorpje tussen het groen. 

Vanuit Logement Champallement zijn er een aantal prachtige dagtochten voor op de fiets waarbij je afwisselend fietst door de velden, de bossen en langs het Canal de Nivernais. Er liggen meerdere beschrijvingen van fietsroutes bij ons klaar.

De geoefende fietser kan het goed aan met een tourfiets. Maar met een elektrische fiets is het zeker ook goed te doen omdat het niet té steil is.

Zoek je het liever hogerop? Dan kun je naar het middengebergte (tot 900 meter) in de Morvan. Wil je liever helemaal vlak fietsen? Zak dan af naar de rivier de Loire. 

Franse kaasplank

Voor de lekkere trek kun je bij ons een Franse kaasplank bestellen. Het is natuurlijk een echte Franse plank met stokbrood, diverse soorten Franse kaas en olijven. Uiteraard kun je ook een fles wijn kopen bij ons.

Picknick mand

Voor onderweg op de fiets, te voet of met de auto bieden wij een picknickmand. In de mand zit o.a. (al dan niet eigen gebakken) brood , ei, jam, kaas, fruit, yoghurt en fris.