Avondmaaltijd: Table d'hôtes

Wil je na een dagtrip of lange reis 's avonds liever niet meer weg, maar in het logement blijven? Wij serveren op aanvraag ’s avonds tussen 19.00 en 20.30 uur een lichte maaltijd. We hebben plek voor 4 personen.

Frankrijk is het land waar restaurants een uitgebreide lunch serveren. 's Avonds eten mensen vaak een lichte maaltijd. 

Onze maaltijd bestaat uit soep, een groentesalade of pasta/rijstschotel (vegetarisch of vis), stokbrood met een Franse kaasplank, een glas wijn  en koffie of thee met wat zoetigheid.

Bij mooi weer dekken we de tafel buiten.

Elektrische fietsen huren

Frankrijk kent niet veel fietspaden, maar omdat Nièvre  zo’n rustig gebied is met heel weinig verkeer leent het zich bij uitstek om te  fietsen.

Er liggen meerdere beschrijvingen van fietsroutes bij ons klaar. Je fietst hier over smalle landelijke c-weggetjes van dorpje naar dorpje tussen het groen. 

De geoefende fietser kan het goed aan met een tourfiets. Maar met een elektrische fiets is het zeker ook goed te doen omdat het niet te steil is.

Heb je zelf geen elektrische fiets? Geen nood, bij ons zijn twee uitstekende elektrische fietsen beschikbaar.

Fietsarrangement

We bieden een fietsarrangement voor 2 personen: Fietsen langs Canal du Nivernais.”

We brengen je naar het haventje in het dorp Chitry-les-Mines. Vandaar rijd je met de elektrische fiets naar het middeleeuwse stadje Clamecy waar je weer wordt opgehaald. Onderweg kom je langs dorpjes en restaurantjes. Desgewenst reserveren wij een restaurant voor je.

Het is ook mogelijk om de route andersom te doen. We brengen je dan naar Clamecy en halen je op in Chitry-les-Mines.

Camperarrangement

Wij bieden een tiendaags arrangement “Touren met de camper!”.

Dag 1: Je komt aan het eind van je reisdag aan bij onze Chambres d'hôtes in Villa Champallement waar we je verwelkomen met een maaltijd.

Dag 2: Na een overnachting en een verzorgd ontbijt kun je de dag gebruiken om kennis te maken met de mooie omgeving van Nièvre.  We geven een uitgebreide instructie voor het gebruik van de camper, je kunt een eerste oefenronde maken, en doet de (eventuele) boodschappen voor de reis die gaat volgen.

Dag 3 t/m dag 9 ga je touren met de camper. Op dag 9 kom je aan het einde van de dag weer aan in Champallement waar we je ontvangen met een maaltijd. 

Dag 10: Na een overnachting met ontbijt vertrek je weer.

Verlenging is mogelijk.