Avondmaaltijd: Table d'hôtes

Wil je na een dagtrip of lange reis 's avonds liever niet meer weg, maar in het logement blijven? Wij serveren op aanvraag ’s avonds om 19.00 uur een vegetarische maaltijd. We hebben plek voor 6 personen. Ook gasten van de gite zijn welkom.

We koken zoveel mogelijk met groenten en kruiden uit onze eigen moes- en kruidentuin. Onze maaltijd bestaat uit 3 gangen, een glas wijn en koffie of thee. Het weer bepaalt of we in de eetkamer of buiten op het terras eten.

Elektrische fietsen

De Nièvre is heuvelachtig met heel weinig verkeer en leent zich bij uitstek om te fietsen of te wielrennen over smalle landelijke c-weggetjes van dorpje naar dorpje tussen het groen. 

Vanuit ons Logement zijn er een aantal prachtige dagtochten voor op de fiets waarbij je afwisselend fietst door de velden, de bossen en langs het Canal de Nivernais. Er liggen meerdere beschrijvingen van fietsroutes bij ons klaar.

De geoefende fietser kan het goed aan met een tourfiets. Maar met een elektrische fiets is het zeker ook goed te doen omdat het niet te steil is.

Heb je zelf geen elektrische fiets? Geen nood, bij ons zijn twee uitstekende elektrische fietsen beschikbaar.

Zoek je het liever hogerop? Dan kun je naar het middengebergte (tot 900 meter) in de Morvan. Wil je liever helemaal vlak fietsen? Zak dan af naar de rivier de Loire.Bij ons kun je een fietsendrager huren en die bevestigen op de eigen trekhaak.

Franse kaasplank

Voor de lekkere trek kun je bij ons een Franse kaasplank bestellen. Het is natuurlijk een echte Franse plank met stokbrood, diverse soorten Franse kaas en olijven. Uiteraard kun je ook een fles wijn kopen bij ons.

Picknick mand

Voor onderweg op de fiets, te voet of met de auto bieden wij een uitgebreide picknickmand. In de mand zit o.a. brood (al dan niet eigen gebakken), ei, jam, kaas, fruit, yoghurt en fris.